Arbeidsmediation

Waarom arbeidsmediation?

Je komt samen niet uit jouw arbeidsconflict of de bedrijfsarts adviseert mediation omdat er spanningen zijn ontstaan in jouw werkrelatie. Dan kan arbeidsmediation helpen om goed uit elkaar te gaan of om er juist voor te zorgen dat er weer een goede toekomst samen is. 

Arbeidsmediation kan worden ingezet in verschillende werksituaties, zoals geschillen over loon, arbeidsomstandigheden, functioneringsgesprekken, disciplinaire maatregelen en beëindiging van het dienstverband. Het bemiddelingsproces is vrijwillig, vertrouwelijk en minder formeel dan een gang naar de rechtbank, en kan minder duur en tijdrovend zijn

Duur van arbeidsmediation

Het is belangrijk dat de mediator de partijen de tijd geeft om tot een oplossing te komen voor het conflict op de werkvloer. Daarnaast moet een arbeidsconflict ook niet langer duren dan nodig. Hoe langer het duurt, hoe groter de druk en stress die mensen ervaren, en hoe meer geld het kost. Dat wil ik als mediator voorkomen. Ervaring is dat de meeste arbeidsmediations worden afgerond binnen 6 weken.

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met mij maken. Ik beantwoord graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie.