Wat is mediation?

Wat is mediation?

Bij een mediation helpt de mediator partijen bij het vinden van een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Het proces van mediation is vertrouwelijk en vrijwillig, wat betekent dat de partijen op elk moment kunnen beslissen om de mediation te beëindigen.

De tijdsduur van een mediation kan variëren afhankelijk van verschillende factoren; Complexiteit van de zaak, de betrokken partijen en de bereidheid om tot een overeenkomst te komen zijn van invloed op de tijdsduur. Hierdoor is het lastig aan te geven hoe lang een mediation duurt. Bij normaal verloop kun je uitgaan van 3 sessies van 2 uur. 

Wanneer je een conflict ervaart, is dat natuurlijk geen plezierige situatie. Dat geldt voor alle betrokkene(n). Met die wetenschap ga ik met jullie aan de slag.

Ik werk volgens de voorwaarden en kwaliteitseisen van de  Mediatorsfederatie Nederland. De Mediatorsfederatie Nederland is een onafhankelijk en erkend kwaliteitsregister. Erkend door de Raad voor rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand. Dit is natuurlijk niet zomaar. MfN-registermediators handelen met een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Na het volgen van de opleiding, het slagen voor het theoretisch examen en het behalen van het assessment kan de mediator zich pas in laten schrijven in het MfN-register. Een MfN-register mediator leert echter een leven lang door. Mediation is afhankelijk van de actuele ontwikkelingen. Daarom is het van groot belang dat mediators hun kennis en vaardigheden op peil blijven houden.

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met mij maken. Ik beantwoord graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie.