Scheiden

Waarom een mediator inschakelen

Tijdens een scheiding komt er een hoop op je af. Er zijn veel zaken die je moet regelen. Ook moeten er onderlinge afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld de woning, inboedel, financiën en kinderen.

Het is niet voor niets dat jullie gaan scheiden, soms is de rek eruit maar zijn jullie verder nog goed met elkaar. In dat geval lukt het vaak prima om onderlinge afspraken te maken over de scheiding. Maar het kan ook zo zijn dat jullie gaan scheiden omdat er veel ruzies zijn of er een ander conflict is. In de praktijk lopen deze scheidingen moeizaam. Beide partijen redeneren vooral uit eigenbelang en gunnen elkaar soms het licht in de ogen niet meer. Mediation kan hier een belangrijke rol spelen.

De mediator

De mediator is een onpartijdige en neutrale professional die samen met jou en je partner de scheiding regelt. Een mediator bemiddelt en regelt de scheiding van A tot Z. De mediator oordeelt niet en is onpartijdig, waardoor er oog is voor de belangen van beide partijen. Met als uiteindelijke doel dat er voor jullie allebei goede afspraken op tafel liggen en er een prettig leefbare situatie ontstaat tijdens en na de scheiding.

Wat wordt er besproken

In het gesprek worden eerst praktische zaken besproken zoals de aard van de relatie en de gezinssamenstelling. Als alle praktische zaken besproken zijn, gaan we naar de volgende fase.  In het traject behandelen we de volgende 5 thema’s:
1. Ouderschapsplan
2. (kinder)Alimentatie
3. Vermogensdeling
4. Pensioenverrekening
5. Scheidingsconvenant
Over alle thema’s die relevant zijn voor jullie scheiding maken jullie afspraken waar jullie je beide in kunnen vinden.

Een vrijblijvend gesprek kan altijd

Via onderstaande button kun je een vrijblijvende afspraak met mij maken. Ik beantwoord graag eventuele vragen over jullie specifieke situatie.